Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Ft-tól/fő 0
Időpont: 2024.10.18 - 10.26
Legjobb ár: 0 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2024.10.18 - 10.26

Tartson velünk a Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Kívánságlistára teszem

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

1. NAP: ,,ELUTAZÁS A HASEMITA KIRÁLYSÁGBA"
Késő esti indulással, az éjjeli órákban menetrendszerinti járattal elutazunk Budapestről Ammanba. Éjszaka a repülőgép fedélzetén.

2. NAP: ,,A HÉT DOMBON ELTERÜLŐ FEHÉR VÁROS"
Amman - Jerash - Amman
Hajnalban, kora reggel megérkezünk Ammanba, transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk szobáinkat, megreggelizünk, majd a délelőtti órákat pihenésre, regenerálódásra szánjuk. Dél körül elindulunk felfedezni a jordán fővárost és gyalog bejárjuk legfőbb nevezetességét, történelmi fellegvárát, a Citadellát, ahonnan megcsodáljuk a város panorámáját, és betekintést nyerünk többezer éves történetébe. Buszunkkal aztán áthaladunk a modern nyugati városrészen, rövid fényképező megállót teszünk a kék mozaik kupolás Abdullah király mecsetnél és Jordánia parlamentjénél. Ezt követően Jerash felé vesszük az irányt, amely a régen oly hatalmas Római Birodalom gyöngyszeme, az egyik legszebb, legteljesebb állapotban fennmaradt ókori római város a Közel-Keleten. Sétánk során megtekintjük a romváros egykori színházait, tereit, oszlopsoros útjait és monumentális templomait. Végül visszatérünk szállásunkra, ahol megvacsorázunk, és rápihenünk az előttünk álló, kalandokban bővelkedő napokra.
Szállás Ammanban.

3. NAP: ,,KALANDOZÁS A REJTETT KANYONBAN"
Wadi bin-Hammad kanyon - Shobak - Kis Petra
Reggeli után kijelentkezünk ammani hotelünkből, és délnek indulunk, hogy megkezdjük jordániai kalandjainkat. A hires Királyok útján haladunk buszunkkal, útközben átszelve a Mujib vadregényes völgyét. Programunk igazi különlegességeként felfedezzük Jordánia egyik legszebb, egyben legrejtettebb kanyonját: a Wadi bin-Hammad szurdokában hol bokáig, hol térdig érő kristálytiszta vizű patakban sétálunk, pálmafák, vízesések és színes sziklafalak által övezve. Útközben pihenőt tartunk, hogy elfogyasszuk piknik jellegű, könnyű ebédünket. A kanyontúrát követően utunk Shobakba vezet, ahol felkeressük az egykori Montreal keresztes lovag várát, a keresztes háborúk grandiózus emlékét, bejárjuk ódon magaslatait, és sötétbe burkolózó folyosóit, termeit. A késő délutáni órákban megérkezünk Kis-Petrába, elfoglaljuk szállásunkat. Itt, a homokkő sziklák között található az a hangulatos beduin tábor, ahol a következő három éjszakára megszállunk, az estéinket közös vacsorával, és a tábortűz körül töltjük el.
Szállás Kis-Petrában, Beduin táborban.

4. NAP: ,,LÁTOGATÁS AZ ELVESZETT VILÁGBAN"
Wadi Ghuweir - Feynan túra - Kis Petra
Reggeli után az ország egyik talán kevésbé ismert, mégis leglátványosabb túra útvonalát járjuk be. Ennek egyes szakaszai az előző napi kanyontúrához hasonlóan vizes patakmederben és szűk szurdokokon át vezetnek, másutt azonban a tér méginkább kitágul, az ölelő sziklafalak magassága az egekbe nő, a minket körülvevő dús, trópusi növények kavalkádja miatt pedig könnyen olyan érzetünk támad, mintha egy teljesen elszigetelt, elveszett világba csöppentünk volna! Innen fogunk kiérni egy nyitottabb, kietlen kősivatagos tájra: Feynan vidéke amellett, hogy ma a Dana természetvédelmi terület része, az ókorban rézbányászatáról volt híres. Útközben pihenőt tartunk, hogy elfogyasszuk piknik jellegű, könnyű ebédünket. A túra végeztével délután visszatérünk Kis-Petrába, hogy megismerjük annak látnivalóival. Ahogyan a neve is mutatja, ez az egykor karavánszerájként funkcionáló hely a legendás sziklaváros ,,kistestvére", attól alig pár km-re északra. A sziklából kifaragott épületek, akár egy mozi előzetes, betekintést engednek mindabba a csodába, ami a következő két nap Petrában vár majd ránk.
Szállás Kis-Petrában, Beduin táborban.

5. NAP: ,,PETRA A RÓZSAVÖRÖS SZIKLAVÁROS"
Petra túra első nap
Petra meglátogatása minden jordániai utazás vitathatatlan fénypontja! A titokzatos nabateus nép mintegy kétezer esztendeje a homokkő hegyoldalakba faragta monumentális fővárosát, amely az évszázadok során csaknem teljesen feledésbe merült és elveszett, hogy aztán kalandos körülmények között újra felfedezzék a 19. század elején, mára pedig a világ hét csodájának egyikeként tarthassuk számon. Csoportunkkal két teljes napot szentelünk az egykori elveszett város, és letűnt civilizációjának felfedezésére. Reggeli után elindulunk a város fő útvonalán, áthaladva a Szik hasadékán, megcsodálva Petra jelképét, a Kincstár hellenisztikus homlokzatát. Ezt követően túránk rendhagyó fordulatot vesz, a fő csapásirányt magunk mögött hagyva felkapaszkodunk Petra legszentebb csúcsára, a Magasáldozati-hegyre, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik Petra központi részére és a környező hegyekre. A hegyről egy elhagyatott völgybe ereszkedünk le, ahol a legszebb és legkülönlegesebb nabateus sírok bújnak meg. Útközben pihenőt tartunk, hogy elfogyasszuk piknik jellegű, könnyű ebédünket. Délután egy 800 lépcsős vadregényes ösvényen érünk fel a Kolostor monumentális épületéhez, amely a Kincstár mellett Petra második legfőbb csodája. A Kolostortól Petrát a gyönyörű panorámával szolgáló ,,hátsó úton" hagyjuk el a nap végén, hogy aztán vissza jussunk táborunkba, kipihenve a nap fáradalmait és rápihenve a következőre.
Szállás Kis-Petrában, Beduin táborban.

6. NAP: ,,ZARÁNDOKÚTON ÁRON SÍRJÁHOZ"
Petra túra második nap 
- Áron-hegy - Wadi Rum
Kora reggel magunk mögött hagyjuk táborunkat és visszatérünk Petrába, opcionálisan egy másik úton, a Kis-Szik szűk kanyonján keresztül haladva, majd felsétálunk a Khubtah hegy sziklaperemére, ahonnan fentről is megcsodálhatjuk a Kincstárat, melyet épp ekkor borítanak majd fényárba a reggeli nap sugarai. Ezt követően felfedezzük a híres Királysírokat, a sziklaoldalba vájt Színházat, és Petra egykori templomait, valamint főutcáját. Útközben pihenőt tartunk, hogy elfogyasszuk piknik jellegű, könnyű ebédünket. Innen fakultatív programra invitáljuk csoportunkat: útnak indulunk Jordánia legelszigeteltebb szent helyére, a Petra-térség legmagasabb hegyének, az Áron-hegy csúcsára! Erre turista csak ritkán jár, hiszen Petra központjától pár órányi járóföldre fekszik, busz ide nem hoz, csak gyalogtúra vagy állati erő segítségével juthatunk el erre a helyre. A távolság leküzdésében petrai beduin kísérőink, és megbízható, kedves csacsijaik lesznek segítségünkre! Szamárháton jutunk el a hegy lábához, majd egy könnyebb hegyi ösvényen túrázunk fel a csúcsra, 1363 méter magasra. Valódi spirituális élmény elzarándokolni a helyre, ahol az Ószövetség könyvei szerint Mózes testvére, Áron meghalt. Sírjának helyét ma egy 14. századi kis mecset jelöli, melynek kupolájától valódi 360 fokos panoráma tárul a szemünk elé: nemcsak Petrát látjuk madártávlatból, de a Wadi Araba mélyvölgyét, az izraeli Negev, és az egyiptomi Sínai sivatag egyes részeit is. A hely szellemisége és szentsége mindannyiunk örök élménye lesz. (A programra jelentkezni a helyszínen lehetséges túravezetőnknél, ára kb. 50 USD / fő). Túránk végeztével elutazunk a Wadi Rum sivatagba buszunkkal, majd megérkezünk sivatagi beduin táborunkba az esti órákban. Itt fogjuk elfogyasztani tradicionális beduin vacsoránkat, végül elalvás előtt gyönyörködünk az éjszakai égbolt csillag milliárdjaiban.Szállás Wadi Rumban, Beduin táborban.

7. NAP: ,,ARÁBIAI LAWRENCE NYOMÁBAN"
Wadi Rum jeep túra - Akaba
Kora reggel megtekinthetjük a napfelkeltét a sivatagban, majd reggeli után 4 órás jeep túra keretében fedezzük fel a Wadi Rum ámulatba ejtő vidékét, vörös homokdűnéi és égbe magasodó homokkő hegyei között haladva. Túránk során megismerjük a sivatag legendás alakjának, Arábiai Lawrence és az arab függetlenségi háború történetét, miközben lehetőség kínálkozik utazni a sivatag hajóin, a tevéken, hatalmas homokdűnét megmászni és olyan természeti látnivalókat megcsodálni, mint például egy sziklahíd. Ezt követően magunk mögött hagyjuk a sivatagot, irány Jordánia egyetlen tengerparti üdülővárosa, a Vörös-tenger mentén fekvő Akaba! Érkezésünk után egyből lehetőség nyílik hajóra szállni fakultatív program keretében, ahol úszhatunk a tenger hűsítő vizében, vagy sznorkellezéssel (felszíni búvárkodás szemüveggel és pipával - ezeket a résztvevőknek a hajón biztosítják) megismerhetjük a színpompás hal - és korallvilágot. (A programra jelentkezni a helyszínen lehetséges túravezetőnknél, ára 50 USD/fő.) Este, vacsora után közös sétát teszünk az akabai bazársoron, ahol belemerülünk az arab vásárlási szokások, az alkudozás fortélyaiba, beszédbe elegyedünk a helyi árusokkal, akik a magyar utazókat különösen nagy szeretettel fogadják!
Szállás Akabában.

8. NAP: ,,A SZENTFÖLD, JORDÁNON TÚLI OLDALÁN"
Madaba - Nébó-hegy - Holt-tenger
Korai reggeli után magunk mögött hagyjuk Akabát, hogy egy bő 4 órás buszutat megtéve észak felé sivatagi autóúton bibliai tájakra érkezzünk. Elsőként Madabát keressük fel, amely méltán kapta a ,,mozaikok városa" elnevezést. Emellett pedig a legnagyobb arányban keresztények lakta város Jordániában, és mint ilyen, az országban jelenlévő vallási béke egyik jelképének is tekinthető. A város hangulatos utcácskáin sétálva jutunk el a görög-ortodox Szent György templomba, melynek padlózatán a világhírű, 6. századból fennmaradt, Szentföldet ábrázoló mozaiktérkép maradványait tekintjük meg. Ezt követően a város határában egy mozaik műhelyet keresünk fel, ahol elmélyülünk a mozaikkészítés évszázados praktikáiba. Következő állomásunk az a hely lesz, amely az Ószövetség szerint Mózesnek az utolsó volt: a Nébó-hegy. Állítólag itt halt meg a próféta, és a közelben is temették el. Ahogy egykor Mózes, úgy mi magunk is letekintünk az Ígéret Földjének panorámájára, valamit megtekintjük az emlékére emelt, mozaikokkal díszített templomot. Ezt követően - grandiózus szintkülönbséget áthidalva - a hegy 820 méteres magasságából innen ereszkedünk le Földünk legmélyebb szárazföldi részére, mintegy 420 méterrel a tengerszint alá, a Holt-tengerhez. Elfoglaljuk közvetlen tengerparti szállásunkat, hogy aztán egész délután élvezhessük a lebegés élményét a világ legsósabb tengerében, melyben elsüllyedni lehetetlen, és melynek vize és iszapja egyaránt jótékony, valósággal fiatalító hatású a bőrünknek. A holt-tengeri fürdőzés regenerálja testünket-lelkünket, egyben kellemes és pihentető időtöltés lesz ez jordániai kalandjaink végén.
Szállás a Holt-tengernél.

9. NAP: ,,HAZAUTAZÁS"
Repülőjáratunk menetrendjének megfelelően várhatóan az éjszakai órákban kijelentkezünk szállásunkról, ahol induláskor átvesszük reggeli csomagjainkat.Irány a repülőtér, búcsút intünk a mesés Jordániának és reményeink szerint életre szóló élményekkel felvértezve hazautazunk menetrend szerinti járattal Budapestre.
Jordánia kalandtúra programunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik:
- az ország kulturális műemlékei és nevezetességei mellett páratlan természeti szépségeit is szeretnék megismerni
- szeretnek túrázni, és egy átlagos fittséggel rendelkeznek hosszabb sétatávok megtételéhez - helyenként némi emelkedővel és lépcsőzéssel megspékelve
- rendhagyó, autentikus szállás élményeket is keresnek, ahol ötcsillagos helyett ,,milliárd csillagos" hotelben hajtanák álomra fejüket: sivatagi táborokban az éjszakai égbolt csillagaiban gyönyörködve
- képesek elvarázsolódni akár egy különlegesen szép naplemente vagy napfelkelte látványától is
- utóbbi nemes cél, vagy a napi program érdekében nem riadnak vissza korai keléstől egy-egy reggelen
- egy természeti-történelmi-spirituális szellemiségű programra vágynak
- kifejezetten igénylik, hogy a hét során színes és sokrétű ismereteket kapjanak az ország történelméről, kultúrájáról és megannyi érdekességéről.

 

Idegenvezetőnk: Arany Tamás
Ahlan wa sahlan! Azaz, légy üdvözölve - ahogy azt Jordániában mondják.
Az én személyes történetem Jordániával immáron 20 éves múltra nyúlik vissza, amelyet azóta második otthonomként szeretek és tisztelek. Elsőre megérintett és magával ragadott az ország békéje, a sivatagi tájak csendje, rég letűnt korok emléke, és mai lakóinak páratlan vendégszeretete, kedvessége. Ez a szerelem töretlen volt akkor is, amikor évekig éltem telepített túravezetőként az országban, és különösen az napjainkban, amikor rendszeresen visszajárok egy-egy hétre csoportjaimmal. Minden egyes alkalommal azon kapom magam, hogy ugyanazzal átszellemüléssel és gyermeki lelkesedéssel mesélek a sivatagi királyság valamennyi történelmi és természeti nevezetességéről, gazdag múltjáról és büszke, kihívásokkal teli jelenéről, mintha csak tegnap kezdtem volna meg itt utamat. Szeretek hidat képezni múlt és jelen, kultúrák és vallások, valamint emberek között, és rávilágítani Jordánia talán legfontosabb üzenetére: külső és belső békénk mindenkori megtalálására.
Kalandtúránk célja nem is lehet más, mint hogy annak végére Kedves Utasainkból is Jordánia-rajongókat varázsoljunk!

 

Fontos tudnivalók, túra általános jellemzői:
- Programunk műfaja kalandtúra. Túranapokon (2-5. nap) ez gyalogosan napi átlag 12-20 kilométeres távok megtételét jelenti, 150-300 méter szintkülönbségekkel le és fel.
- Programunkat úgy alakítottuk ki, hogy annak utolsó napjai már könnyedebben, pihentetőbben teljenek. Ennek jegyében a 6. naptól a hosszabb túrák átadják a helyüket a tengeri fürdőzéseknek és rövidebb sétáknak, elősegítve a megfelelő regenerációt is hazautazás előtt.
- Célunk, hogy a program valamennyi tervezett túráját a csoport minden tagjával közösen teljesítsük, tapasztalatunk ennek igényét és megvalósíthatóságát mutatja. Ugyanakkor egyes szakaszokon van lehetőség könnyített utakat is választani (pl. petrai napokon)
- Magasáldozati és a Khubtah hegyekre való felkapaszkodás igény szerint kihagyható), mint ahogyan az Áron-hegyi túrát is ezen megfontolásból hagytuk meg fakultatív programként.
- Wadi bin-Hammad kanyon: a túra könnyű, kb. 4 km hosszú, bokáig és térdig érő, kellemes hőmérsékletű patakban haladunk folyami kavicsos, köves talajon. Komolyabb fizikai igénybevétel itt nincs. Vizi cipő, vízi túrára alkalmas ruházat ajánlott.
- Wadi Ghuweir túra: hosszabb szurdoktúra, kb 15 km távval, változó terepviszonyokkal: kavicsos patakmeder, nagyobb kövek, sziklás terepen haladunk, jellemzően több ereszkedéssel, mint emelkedéssel. Túracipő, vízállástól függően vízi túracipő is ajánlott lehet.
- Petrai túrák: az ősi nabateus főváros amellett, hogy világcsoda, történelmi emlékhely és régészeti park, kiváló túraterep, ahol a látnivalókhoz számos kiépített ösvény vezet. A fő útvonalak köves, kavicsos, homokos utak, míg a hegyekre épített, faragott és természetes sziklákból álló lépcsők vezetnek fel. Az általunk meglátogatott csúcsokra 600-800 lépcsős ösvények vezetnek fel, kb. 40-60 perces emelkedőkkel teljesíthetőek.
- FIGYELEM! Jordániai partner irodánk és túravezetőnk fenntartják a jogot, hogy a programtól a helyszíni viszonyok és körülmények függvényében eltérjenek! Az ilyen esetekről, annak okáról és lehetséges alternatívákról természetesen minden esetben tájékoztatják csoportunkat.

 

Információk a szálláshelyekről:
- Amman: 4* belvárosi szálloda, Mena Tyché vagy hasonló
- Kis-Petra Beduin tábor: Seven Wonders Bedouin Camp vagy hasonló. A táborban elhelyezés privát sátrakban (pontosabban sátrakra hajazó kis mobil házakban). Saját WC és zuhanyzó itt nem tartozik a sátrakhoz, önálló épületben, külön férfi és női helységekben találhatóak.
- Wadi Rum Beduin tábor: Rum Magic Luxory Camp vagy hasonló. Táborhelytől függően itt a privát sátrakhoz önálló WC és zuhanyzó tartozhat.
- Általánosságban valamennyi szálláshelyünk közül Utasaink a sivatagi tábori szállásokon számolnak be a legpihentetőbb alvásokról, legkényelmesebb matracokról és legélménydúsabb tartózkodásról.
- Akaba: 4* városi szálloda, La Costa hotel vagy hasonló.
- Holt-tenger: 4* közvetlen tengerparti fekvésű, privát strandszakasszal rendelkező hotel a Holt-tengernél, Grand East Resort vagy hasonló.
- FIGYELEM! Az itt feltüntetett szálláshely nevek tájékoztató jellegűek. Az utazási iroda, valamint jordániai partnere fenntartja a jogot a szálláshely megváltoztatására azonos minőségű kategórián belül.

 

Étkezések, italfogyasztás:

 • Reggeli és vacsora: a hét során valamennyi szálláshelyünkön végig félpanziós ellátásra szól a foglalásunk
 • Reggeli mellé mindenhol jár kávé, tea, gyümölcslé, víz
 • Vacsora mellé az italfogyasztás külön térítés ellenében elérhető
 • Ebéd: az aktív túrázással töltött napokon (2-5. nap), ahol napközbeni étkezési helyszín nem elérhető, a program ára tartalmaz egy könnyű, piknik jellegű ebédet, amit a túra egy-egy árnyékos, kellemes helyszínén fogyasztunk el.
 • Ivóvíz: csapvíz sehol sem iható Jordániában, szénsavmentes ásványvíz vásárlása mindenhol elérhető
 • Alkohol: iszlám ország lévén alkohol nem mindenhol érhető el egyenlő mértékben. Szálláshelyeink többségén vacsora mellé, vagy modernebb, turisták által sűrűn látogatott helyeken külön erre szakosodott üzletei kínálnak alkoholos italokat.
 • Ételek higiéniája: Jordániában arab országok viszonylatában ritkán fordulnak elő komolyabb gyomor-és bélpanaszok étkezés következtében. Jól bevált gyógyszereink mellett a magunkkal hozott, jóféle házpálinka segíthet emésztőrendszerünk akklimatizálásában

 

Amire szükségünk lesz:

 • Kényelmes, bejáratott, zárt túracipő a túrákra, túraszandál a könnyebb sétákra
 • Túra ruházat, térdnadrág, vékony hosszúnadrág (esetleg lecipzározható szárú nadrág)
 • Sapka, kalap vagy kendő (UV szűrő anyagú ajánlott)
 • Vízi cipő és könnyed, gyorsan száradó túra ruházat, esetleg egy törölköző ajánlott a kanyontúrára
 • Saját vizes kulacsok fokozott hidegen tartó képességgel ajánlottak
 • Elemlámpa a tábori éjszakákra
 • Fürdőruha a vörös-tengeri és holt-tengeri fürdőzéshez
 • Nyitottság és jókedv

 

Helyszínen fizetendő kötelező és fakultatív költségek

 • Belépők kötelező díja egy összegben az egész heti programunk helyszíneire: 115 USD / fő
 • Kötelezően fizetendő borravalók a helyi idegenvezetőnek és sofőröknek a teljes programra egy összegben: 45 USD / fő
 • Fakultatív túra Petrában: szamárháton Áron sírjához: kb. 50 USD / fő
 • Fakultatív hajókirándulás a Vörös-tengeren: 50 USD / fő

 

Tervezett menetrend:

Budapest - Amman     22:45 - 03:15+1 (érkezés másnap hajnalban)
Amman - Budapest     03:50 - 06:45

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés: A szállásokra vonatkozó részletes információkat a programleírásban találja!

Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

x Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. Ryanair - 20 kg-os feladható poggyász 55.000 Ft fő
 2. Ryanair - Elsőbbségi beszállás 40.000 Ft fő
 3. Ryanair - Fix ülőhely a repülőn 7.500 Ft fő
 4. Útlemondási biztosítás 44.440 Ft foglalás
 5. Vízum és ügyintézési költség 19.000 Ft fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 186210
Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Az adatkezelést kötelező elfogadni!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia, Amman

Útazonosító: 186210

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia kalandtúra - Petra elveszett városa és a sivatag rejtett kanyonjai

Jordánia, Amman

Útazonosító: 186210

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!